Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela, 21.-26. 06. 2025., avion 6 dana

21.-26. 06 2024.
Kategorija:
  • Sanctuary-of-Fatima
  1. DAN: ZAGREB – FRANKFURT – PORTO – BRAGA, 21 .06. subota

Okupljanje grupe na aerodromu Franjo Tuđman, međunarodni odlasci u 09,00h. Po dolasku na aerodrom postupak prijave putovanja i let za Porto s presjedanjem u Beču. Avion OS 684  Zagreb – Beč polijeće u 11,40 h, a dolazak u Beč očekuje se u 12,35 h. Let iz Beča za Porto OS 445 polijeće prema rasporedu u 15,40h, a trebao bi sletjeti u Porto u 18,00. Slobodno vrijeme u prekrasnoj luci Porta, gdje ćemo kroz doživljaj rijeke Douro, brodovlje, kroz predivne fasade zgrada i živahne restorane najbolje osjetiti srce Porta, grada po kojem je Portugal dobio. Slobodno vrijeme za večeru. Vožnja prema Bragi.  Smještaj u hotel. Odmor.

OS 684  21JUN  ZAGVIE         1140 1235  

OS 445  21JUN  VIEOPO         1540 1800  

 

  1. DAN: BOM JESUS DO MONTE – SANTIAGO DE COMPOSTELA, 22.06. nedjelja

Doručak. Razgled čudesno lijepog svetišta Bom Jesus do Monte u blizini Brage. Nakon obilaska i molitve slijedi vožnja do Santiaga de Compostele. Šetnja kroz povijesni centar Santiaga. Santiago de Compostella, jedno je od najvažnijih kršćanskih hodočasničkih mjesta u povijesti. Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim putovima sanjajući Santiago. Tu je grob i relikvije sv. Jakova Velikog, Isusovog učenika. Sv. Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Mnogi su sa suzama radosnicama došli u svetište, a neki se nisu uspjeli vratiti svojim kućama. Razgledat ćemo trg pred katedralom, katedralu izvana.. Večera. Večernji posjet predivnih, živih ulica uz katedralu, gdje se gotovo uvijek može čuti prekrasne pjesme. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: SANTIAGO – COIMBRA – FATIMA, 23.06. ponedjeljak

Doručak. Razgled katedrale iznutra. Sveta misa s hodočasnicima koji se tamo zateknu.. Pomoliti ćemo se na grobu sv. Jakova.  U 12,00 Odlazak prema Fatimi. Na putu prema Fatimi posjet jednog od najvažnijih i najstarijih sveučilišnih gradova u Portugalu –  Coimbre u kojoj je studirao i sv. Antun Padovanski. Dolazak u Fatimu. Večera. Sudjelovanje na procesiji sa svijećama i molitvi krunice. Noćenje.

  1. DAN: FATIMA, 24.06. utorak

Cjelodnevni boravak u Fatimi. Posjet mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije.  Razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi te posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Ovo hodočasničko odredište, jedno od najvažnijih na svijetu, nastalo je u tijeku I. svjetskog rata. Marija poziva na obraćenje i molitvu za obraćenje Rusije. Prisjetiti ćemo se i velikog hodočasnika u Fatimu, svetog Ivana Pavla II. koji je nakon atentata zahvaljivao Gospi Fatimskoj na životu.  Večera. Krunica i sudjelovanje u večernjoj procesiji sa svijećama. Noćenje.

  1. DAN: FATIMA – LISABON, 25.06. srijeda

Doručak. Odlazak autobusom do Batalha-e gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Svete Marije od Pobjede. Slijedi Nazare, prije prekrasno ribarsko selo s poznatom, velikom pješčanom plažom koju ćemo posjetiti. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet crkve Gospe od Nazarea.. Vožnja do Lisabona. Razgled tornja Belem i samostana Mosteiro dos Jeronimos (izvana). Posjetiti ćemo krstionicu u katedrali u Lisabonu te crkvu svetog Antuna na mjestu kuće njegova rođenja.  Sveta misa. Slobodno vrijeme na Rua Augusta, predivnoj šetnici koja dolazi na glavni trg Rossio. Poslije pauze povratak prema Fatimi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  1. DAN: FATIMA – PORTO – BEČ – ZAGREB, 26.06., četvrtak

Doručak lunch packet. Vožnja prema prekrasnom gradu Portu. Transfer do zračne luke PORTO i povratak prema Zagrebu. Avion na letu OS 446  prema predviđenom rasporedu polijeće u 10,25 a slijeće u Beč u 14,35h. Avion na letu OS 677 prema predviđenom rasporedu  polijeće u 17,15h, a dolazak u Zagreb  se očekuje  u 18,05 h

 OS 446  26JUN  OPOVIE         1025 1435 

 OS 677  26JUN  VIEZAG         1715 1805  

 

CIJENA: 1075 eura, sa svim pristojbama

Doplata  za jednokrevetnu sobu 130 eura (nema drugih nadoplata) 

 

Aranžman je izrađen na bazi 40 putnika

 Kod upisa za putovanje uplaćuje se 230 eura (akontacija za avionsku kartu), a do 01.05. 2025. treba biti uplaćen ukupni iznos.

Način plaćanja: Internet bankarstvom ili općom uplatnicom, u pošti, banci ili Fini na iban agencije Smisao života. IBAN: HR2023600001102370963, Model HROO, Poziv na broj  21-06-2025

U opisu plaćanja navesti:  Ime i prezime putnika, FATIMA 21.-26. 06. 2025. 

 Cijena uključuje:

••prijevoz zrakoplovom po programu, komad ručne prtljage(laptopi, tableti, mobiteli idu u ručnu prtljagu uzeti nekoliko sendviča, mogu u ručnu prtljagu) te komad predane prtljage do 23 kg (škarice, metalne stvari, tekućine, gelovi, sprejevi idu u predanu prtljagu),

••sve pristojbe za zrakoplov,

••autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu,

••smještaj na bazi dvokrevetne sobe u hotelima Consolata 4 zvijezdice 3 polupansiona (doručak, večera) ili sličnom hotelu u Fatimi i 1 polupansion u kvalitetnom hotelu u Santiagu de Compostela, 1noćenje s doručkom u okolici Brage,

••stručnog turističkog pratitelja tijekom putovanja,

sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija, jamčevina i vodstvo.

Cijena ne uključuje: Sve što nije izričito navedeno pod uključuje. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje, a također preporučamo osiguranje od otkaza putovanja. Putnička agencija ne odgovara za eventualna kašnjenja aviona ili bilo kakve promjene rasporeda letenja, za koje je odgovorna avio kompanija.

Za putovanje vrijedi valjana putovnica ili osobna karta.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

 

Cijena:1.075,00 

    Prijavu za hodočašće možete napraviti isključivo na email: smisaozivota1@gmail.com
    ili na broj: +385 92 1111 720